nek.jpg

De aanpak van Benefit

Je gaat niet zo maar naar de fysiotherapeut, dan moet er wel echt iets aan de hand zijn. Besluit je dan toch te gaan, dan wil je er zeker van zijn dat je een goede kiest. De vraag is dus: Wat is een goede fysiotherapeut en wie voldoet daaraan?

Nu zijn er mensen die kijken in de telefoongids of op internet bij ‘fysiotherapie’ en denken dat als ze kiezen voor een praktijk waar ‘gespecialiseerde’ fysiotherapeuten werken, ze vast een goede keus maken.

Wat u echter niet leest is wat die ‘gespecialiseerde’ fysiotherapeuten u bieden uitgaande van uw klacht en uw verwachtingen en daar gaat het toch om, nietwaar?

Bij de ontwikkeling van de Benefit programma’s hebben we u als patiënt in het middelpunt gezet en ons de vraag gesteld: Wat moeten we doen om aan uw wensen te voldoen?

Al snel werd ons duidelijk dat het steeds maar om één ding gaat: Als patiënt wil je de dingen weer kunnen doen die voor jouw belangrijk zijn en als het even kan zonder pijn. Dáár gaat het om en om niets anders.

Zo zijn we al in de jaren negentig van de vorige eeuw begonnen met het ontwikkelen van behandelprogramma’s die het mogelijk maken om elke patiënt zo te behandelen dat hij/zij weer kon leven zoals hij/zij dat wilde. Zo ontstonden er fysiotherapeutische behandelvormen die volledig gericht zijn op de wens van de patiënt.

Om er voor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen hiervan gebruik kunnen maken, wilde Benefit de programma’s niet uitsluitend in eigen beheer houden. Inmiddels is het mogelijk dat veel meer collega fysiotherapeuten deze programma’s in hun praktijk kunnen uitvoeren. Zo zijn er nu in Twente en de Achterhoek al meer dan 20 die Benefit programma’s in hun behandelingspakket hebben opgenomen. Het is de bedoeling dat dit de komende jaren verder wordt uitgebreid.